niedziela, 17 września 2017

Jajecznica inaczej - zapiekana w bułce


Jajecznica zapiekana w bułce to bardzo prosty przepis. Potrzeba do niego niewiele składników oraz umiejętności. Z za to można się najeść i całkiem nieźle smakuje. Jajecznicę lubię tylko w tej formie. 



Potrzebujemy: 

bułkę
jajko
cebulę
ser
szynkę
szczypiorek
ojej


Robimy tak:

Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju. Szynkę kroimy w małe kawałki i dodajemy na patelnię. Następnie wbijamy jajko i podsmażamy, ale tak, żeby było jeszcze troszkę płynne. 

Z bułki odkrajamy czepek i wyciągamy środek. W środek dajemy jajecznicę. Przykrywamy to serem w paskach. 

Pieczemy w piekarniku w 150 stopniach przez kilka minut. Bułka robi się chrupiąca, a jajko się "dosmaża". 

Po wyciągnięciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 

Smacznego :) 

Poniżej przepis w zdjęciach. 










16 komentarzy:

  1. Niby coś zwykłego, ale jak się fajnie zrobi i poda, to już jest coś! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na śniadanie. Inna jajecznica niż zawsze:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie sniadanie moglabym jesc codziennie :) Twoj przepis przypomnial mi, ze w niektorych restauracjach podaje sie zurek w chlebie i bardzo lubie taki sposob podawania jedzenia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności! Muszę wypróbować ten (nie)banalny sposób na jajecznicę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę wypróbować!

    Zapraszam do siebie: https://innarzeczywistoosc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Aleś smaka narobiła! Pomysł na pewno wykorzystam! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz. Wszystkie Twoje słowa motywują mnie do dalszego działania. Jeśli blog Ci się spodobał, koniecznie zaobserwuj i bądź na bieżąco!

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia